До 2020 година екипите на 21 училища прилагат STE(A)M иновации и проектно-базирано обучение чрез “Виртуална и добавена реалност в класната стая” – проект, разработен от Център за творческо обучение. Учителите прилагат иновативен подход при преподаването чрез уроци представени и разработени с приложението Google Arts & Culture и други иновативни продукти.

Училищата в България включили се до момента в проекта са:

СУ „Св. св. Кирил и Методий“, Пловдив
ЧСУ „Цар Симеон Велики“, София
ОУ „Димитър Талев“, Пловдив
ОУ „Яне Сандански“, Пловдив
СУ „Св. св. Кирил и Методий“, Велинград
СУ „Христо Ботев“, Карнобат
ОУ „Кочо Честеменски“, Пловдив
ОУ „Пенчо Славейков“, Димитровград
ОУ „Иван Вазов“, Видин
Първо частно СУ „Леонардо да Винчи“, Русе
СУ „Св. Патриарх Евтимий”, Пловдив
ОУ „Проф. Иван Батаклиев“, Пазарджик
81 СУ „Виктор Юго“, София
СУ „Нешо Бончев“, Панагюрище
ГПЧЕ „Симеон Радев“, Перник
ПМГ „Яне Сандански“, Гоце Делчев
ОУ „Панайот Хитов“, Сливен
ОУ „Свети Свети Кирил и Методий“, Ботевград
ОУ „Христо Ботев“, Раковски
ОУ „Васил Петлешков“, Пловдив
СУ „Любен Каравелов“, Пловдив


СУ „Св. св. Кирил и Методий“

гр. Пловдив

Училището е започнало своята дейност първо в областта на музиката, изобразителното изкуство и хореография и е било единственото с изучаване на гръцки език в България. Учениците имат възможност да усвояват професия ,,Дизайнер“ със специалност ,,Рекламна графика“, а чрез прилагането на Монтесори модел на образование и STE(A)M иновации децата се докосват до чудесата на науката лично , чрез своя собсвен опит…

БОРЯНА ХВОЙНЕВА
b.hvoyneva@ecoschoolplovdiv.bg

Вижте сайта на училището »


ЧСУ „Цар Симеон Велики“

гр. София

Частно иновативно училище, в София, Иваняне. Институцията е част от по-обширна мрежа, която обхваща бизнес, неправителствени, културни, академични и изследователски организации.

Частно училище „Цар Симеон Велики“ има за цел да бъде пример за иновативна, мотивираща, креативна, здравословна и позитивна среда, която стимулира личния потенциал на учениците докато изгражда и възпитава в тях навиците и философията на успеха.

ВЕРОНИКА КОСТОВА
veronika.kostova@tzarsimeon.bg

Вижте сайта на училището »


ОУ „Димитър Талев“

гр. Пловдив

Основно училище „Димитър Талев“  се намира в район Южен на град Пловдив, в подножието на Родопите. То е едно от най-големите основни училища в страната. Близо до него са най-желаните за живеене градски зони:
Остромила и Беломорски. Районът е спокоен, встрани от трафика и градския шум.

ИЛИЯ ДОБРЕВ
dobrev.i@ou-dtalev.info

Вижте сайта на училището »


ОУ „Яне Сандански“

гр. Пловдив

ОУ “Яне Сандански”, Пловдив е открито на 15.09.1950 година. По предложение на баба Донка Христова, съратничка и помощничка на патрона, училището приема името Яне Сандански.

Благодарение на ентусиазма и доброволния труд на учители, родители, жители на квартала през годините продължава благоустрояването и обзавеждането на сградата и училищния двор – обособено е опитно поле, библиотека, ученически стол, работилница, започва оформяне на училищния парк, класните стаи са вече осем на брой.

Вижте сайта на училището »


СУ „Св. св. Кирил и Методий“

гр. Велинград

 Ръководството и учителите от Иновативно средно училище “Св. св. Кирил и Методий”, гр. Велинград искрено вярваме, че когато човек има какво да покаже и на какво да научи, трябва да споделя своя опит особено когато тази споделеност е в името на учениците. Това е една от причините да вземем участие в още една национална програма, повишаваща мотивацията и интереса на младото поколение към ученето, но и разширяваща светогледа на учителите.

НАДЕЖДА ДЕЯНОВА
n_deynova@sukim.eu

Вижте сайта на училището »


СУ „Христо Ботев“

гр. Карнобат

Учители, членове на експертния съвет по иновации, и ученици от 4 клас на СУ „Христо Ботев“ град Карнобат гостуваха по Национална програма „Иновации в действие“ в ОУ „Димитър Талев“ – град Пловдив. Домакините представиха уроци по математика в първи клас с прилагане на различни мисловни техники за усвояване на математическите действия с числата от 1 до 10, по английски език и по околен свят във втори клас с прилагане на творчески подходи за развитие на речта и урок по история и цивилизации в пети клас с добавена и виртуална реалност.

Вижте сайта на училището »


ОУ „Кочо Честеменски“

гр. Пловдив

ОУ „Кочо Честеменски“ е училище в облака!

Стартираме новата учебна година с Google G suite за образованието. Инструментите на Google ни помагат да работим с по-малко хартия и да развиваме дигиталната компетентност на учениците и учителите.

СВЕТЛАНА ЛЕСИНСКА
s.lesinska@chestemenski.com

Вижте сайта на училището »


ОУ „Пенчо Славейков“

гр. Димитровград

Училището  е  в  масивна  сграда  на  четири  етажа, специално  построена  за  училище  през 1973 година. Стаите  са  просторни  и  светли.

Разполагат  с  29  класни  стаи, 3 компютърни кабинета,кабинети по  физика, по химия, по  биология, по музика и по трудово обучение. В  училището  има  два  физкултурни  салона за учениците от І до ІV клас и един за учениците от среден курс. В помощ  на  обучението  са  и  кабинет  на  педагогическия съветник, библиотека и 3 нови кабинета – за ресурсно обучение на деца със специални образователни потребности, логопедичен и кабинет за целодневна организация на учебния процес за първи клас. Разполагаме с лекарски и зъболекарски кабине

Вижте сайта на училището »


ОУ „Иван Вазов“

гр. Видин

От 2018/2019 учебна година всички второкласници и техните класни ръководители работят по Иновативен проект „Традиции и обичаи“ с прилагане на метода  „Учене чрез преживяване“.

Дейностите по проекта са представени пред родителската общност и в ефира на Радио „Видин“.

Идеята е да се запознаят децата по атрактивен и неформален начин с част от българските традиции, на основата на позитивни преживявания и практически дейности, при които да прилагат наученото, да развият собствен образователен и социален опит.

Девизът на училището е:

“ Ние не обещаваме, ние даваме качествено образование! „

Вижте сайта на училището »


Първо частно СУ „Леонардо да Винчи“

гр. Русе

От своето създаване до сега Първо частно училище „Леонардо да Винчи” е реализирал 13 проекта, 10 от тях са международни, финансирани по различни програми и грантове, а 3 са изцяло български, финансирани по програма „Развитие на човешките ресурси”, Фондация „Култура” и „М-Тел Грант 2010”

Там не е само място за получаване на оценки, за запомняне на факти, за четене на учебници, защото това са важни неща – несъмнено, но то е много повече. Там е мястото за подготвяне на децата за живота, за предизвикателствата, който той ще предложи, за едно по-светло и добро бъдеще.

Вижте сайта на училището »


СУ „Св. Патриарх Евтимий”

гр. Пловдив

СУ „Свети Патриарх Евтимий” е най-голямото училище на територията на областта. В какво е притегателната му сила? Безспорно авторитетът се дължи на далновидността и енергията на директорите, които вече 75 години разгръщат ясни перспективи за неговото развитие. Несъмнено то респектира със своите всеотдайни и ерудирани учители, които с любов и ентусиазъм изграждат своите възпитаници като интелект и характер, като сърце и морал.

Вижте сайта на училището »


ОУ „Проф. Иван Батаклиев“

гр. Пазарджик

Да предоставяме различни и иновативни възможности за нашите ученици, да ги възпитаваме в крак с новостите на съвременния живот и да ги обучаваме по най-ефективния начин, за нас, учителите от ОУ “Проф. Иван Батаклиев“, това е основна цел! От тази учебна година успешно добавяме още едно доказателство, подкрепящо определението ни за професионализъм и новаторство, а именно – включването ни в пилотния проект “Виртуална и добавена реалност в класната стая“.

Инвестициите, които училището прави за подобряване на работата в дигиталния свят, ще допринесат за подготовката на учениците за вдъхновяващи лидери и бъдещи творци. Най-важното е, че учителите изразяват удовлетвореност от използването на облачната платформа G Suite за образованието, която дава и достъп до Google експедиции, и са убедени, че участието в проекта ще доведе до увеличаване на успеха на учениците и засилване на интереса им към обучителния процес. А за нас успехът на нашите възпитаници е повод за гордост и доказателство, че се развиваме в правилната посока.

Вижте сайта на училището »


81 СУ „Виктор Юго“

гр. София

През изминалите 30 години училището ни се утвърди като водещо в район Младост, едно от най-големите в град София и най-голямо в район Младост. Наши ученици завоюваха призови и почетни места на градско и републиканско ниво в олимпиадите по руски език, философия, състезанията по шах, баскетбол, футбол, а отборът на училището по волейбол /девойки/ е деветкратен републикански първенец. 

Вижте сайта на училището »


СУ „Нешо Бончев“

гр. Панагюрище

СУ „Нешо Бончев” – гр. Панагюрище е модерно европейско училище с многогодишна история и традиции в областта на науката и изкуството. То е член на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България и за образователните си чуждоезични програми ползва иновативните учебни материали на издателство „ПОНС” и издателство „Кеймбридж”. Патрон на училището е видният възрожденец Нешо Бончев.

„Светът обича успелите“ – това е лозунгът на учениците и учителите от училище Бончев. Повече от 180 години то образова и възпитава личности, които искат да направят света по-добро място за живот.

Вижте сайта на училището »


ГПЧЕ „Симеон Радев“

гр. Перник

ГПЧЕ”Симеон Радев” е профилирана гимназия за изучаване на чужди езици. В училището има четири паралелки с ПРОФИЛ: ЧУЖДИ ЕЗИЦИ : Английски и испански език – една паралелка, Немски и английски език – две паралелки, Френски и английски език – една паралелка. От учебната 2019/2020 година има две паралелки профил: ПРОФИЛ: СОФТУЕРНИ И ХАРДУЕРНИ НАУКИ – Информатика и информационни технологии с английски и испански език – една паралелка , Информатика и информационни технологии с френски и английски език – една паралелка. От учебната 2018/2019 година а учениците, профил “Чужди езици“, в избираемите учебни часове по информационни технологии е въведен нов учебен предмет „Уеб – програмиране“. Нашите ученици изучават по 2 чужди езика и това в комбинация със знания и умения по програмиране и уеб-програмиране, ще повиши тяхната конкурентоспособност на пазара на труда.

Вижте сайта на училището »


ПМГ „Яне Сандански“

гр. Гоце Делчев

ПМГ „Яне Сандански е училище с гордо минало и богати традиции! Училище с настояще, изпълнено с успехи, творчество и иновативни практики! Училище в облака, осигуряващо качествено образование, възпитава и подготвя успешни, конкурентни и работещи в екип личности. Стремежът на педагогическия екип е да реализира:

* учене за знания и компетенции;

* учене за практическо изпълнение на различни задачи, свързани с реални житейски ситуации;

* учене, насочено към социални умения;

* учене, насочено към оцеляване в ситуации на промени, конфликти и кризи.

Вижте сайта на училището »


ОУ „Панайот Хитов“

гр. Сливен

От 1929 година училището носи името на славния сливенски войвода Панайот Хитов. Историята му обхваща части от три столетия.

Училището дава солидна подготовка на възпитаниците си, които се представят отлично на олимпиади, конкурсни изпити и викторини.

Вижте сайта на училището »


ОУ „Свети Свети Кирил и Методий“

гр. Ботевград

ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ е сред иновативните училища в страната, които прилагат в обучението класически и иновативни средства, базирани на педагогически модели и дигитални технологии. 

Голямото предизвикателство пред днешното образование е да отговори на потребностите на времето, в което живеем. Част от иновациите в българското училище са свързани с използването на разнообразни технологии за ефективно представяне и усвояване на знания, умения и отношения.

Вижте сайта на училището »


ОУ „Христо Ботев“

гр. Раковски

Това е училище с 156 – годишна история, традиция и най вече с младежки дух и сърце!

Вижте сайта на училището »


ОУ „Васил Петлешков“

гр. Пловдив

Училище с традиции и успехи в областта на учението, спорта и извънкласните дейности. Едно малко и успешно работещо училище, доказало се във времето.

Вижте сайта на училището »


СУ „Любен Каравелов“

гр. Пловдив

„Сами ще създаваме добавена и виртуална реалност и ще споделяме тези ресурси с други училища. Иновацията ще бъде внедрена в часовете на бъдещите петокласници. Кандидатстваме за финансиране на STEAM кабинет, като „А“ е арт, тъй като без изкуство не можем. Съчетаваме традициите с модерния подход“

Славка Щерева

Вижте сайта на училището »